Nagy Hanna

Gyógytorna és masszázs / Kinetoterapie și masaj / Kinetotherapy and massage

Aplicații terapeutice Shiatzu Part.1 július 22, 2015

Filed under: Kinetoterapie — Nagy Hanna @ 10:07
Tags: ,

   Dureri de cap:

652x450_125569-tipuri-de-dureri-de-cap-si-remedii-simple-pentru-alinarea-lor

Durerile de cap apar din diferite cauze. Dilatarea vaselor sanguine provoaca dureri de cap vasculare, iar contractiile mus­culare provoaca dureri de cap catatonice. Pe langa acestea, mai exista migrene si dureri de cap provocate de raceli, de hiperten­siune sau de consumul exagerat de alcool.

Tratament

Shiatsu:

Indiferent de motivul durerii de cap, incepeti prin apasarea locului dureros. Presiunea se aplica cu indexul, degetul mijlociu si inelarul si trebuie sa dureze intre cinci si sase secunde. Apoi apasati aceeasi regiune cu palma, timp de zece secunde. Repetati de trei ori. Cand durerea s-a mai atenuat, exercitati presiunea, simultan, cu palmele asupra regiunilor temporale stanga si dreapta. Fiecare apasare va dura zece secunde. Repetati de trei ori. Apoi, cu ambele maini, una deasupra celei­lalte, apasati timp de zece secunde regiunea parietala. Repetati de trei ori.

Stretching:

 Puneti palmele pe regiunile temporale stanga si dreapta. Miscati-le in sus si in jos alternativ, cate cinci secunde pentru fiecare directie. Repetati de trei ori. Lasand palmele in aceeasi po­zitie, miscati-le inainte si inapoi, cate cinci secunde pentru fiecare directie. Repetati de zece ori.

In cele din urma, tratati regiunea parietala. Plasati ambele maini pe partea usor anterioara a regiunii pa­rietale, varfurile degetelor atingan­du-se. Miscati mainile inainte timp de cinci secunde. Apoi, men­tinandu-le in aceeasi pozitie relati­va, miscati-le spre zona occipitala. Trageti-le inapoi, timp de cinci secunde. Repetati cele doua forme de stretching, alternativ, de zece ori. Acoperiti intotdeauna capul cu un prosop curat ori cu o batista, inainte de a incepe aceste tratamente de shiatsu si stretching.

 

Hozzászólás